Αφήστε ήσυχο το ποδόσφαιρο επιτέλους

Στον Δήμο Πειραιά "κατεβαίνει" υποψήφιος ο Ολυμπιακός: Μαρινάκης, Μώραλης, Κόκκαλης και η ιστοσελίδα της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έχει ως βασικό θέμα (εδώ και τρεις ημέρες) το "Ο Πειραιάς πρέπει να βγει νικητής". Ο Μπέος διεκδικεί τον Δήμο του Βόλου. Σήμερα διάβασα (αν και δεν επισημοποιήθηκε ακόμη) πως ο Αναστόπουλος θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Ακόμη παραπέρα: το βασικό θέμα συζήτησης προεκλογικά στην περιφέρεια Αττικής είναι το γήπεδο της ΑΕΚ και στον δήμο Αθηναίων το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ήμαρτον και μέρσι κι όλα τα συναφή! Χάσανε τα κόμματα τους παραδοσιακούς τους οπαδούς και ψαρεύουν στην λιμνοθάλασσα του ποδοσφαίρου.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το ποδόσφαιρό μας είναι αυτό που είναι, γιατί δεν ελέγχονται οι ομάδες και γιατί αν υπάρξει αγωνιστική με περισσότερα από 25.000 - 30.000 εισιτήρια (σε όλα τα γήπεδα) η διοργανώτρια αρχή κάνει πάρτι!

Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, ξεκαθαρίζω την θέση μου: όποιος ψηφίσει με ποδοσφαιρικά - οπαδικά κριτήρια κι όχι με πολιτικά - κοινωνικά είναι κορόιδο ή ωφελούμενος (άμεσα ή έμμεσα). Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε και "να φέρουν πίσω τα κλεμμένα" αφού πρώτα όχι μόνο τους δώσαμε την άδεια, αλλά τους στρώσαμε και χαλί για να μας κλέψουν...

10 σχόλια:

  1. Ξέχασες να προσθέσεις και την φοβερή δήλωση του Ψωμιάδη στην παρουσίαση του νέου του κόμματος ("είμαι ο Πάμπλο Γκαρσία της πολιτικής") για να δέσει το γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την διάβασα την ατάκα, αλλά την ξέχασα την ώρα που έγραφα το κείμενο...

      Διαγραφή
  2. Και να ήταν μόνο αυτοί; Ο Παυλής και ο Άτμα κατεβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε Γεωργάτο, Τζόλε προτάθηκε να κατέβουν με το ψηφοδέλτιο Μαρινάκη, Κόκκαλη στον Πειραιά. Και μην ξεχνάμε κάτι περιπτώσεις τύπου Ιωαννίδη, Ανατολάκη ή Κικίλια, Ορφανού οι οποίοι πολιτεύτηκαν με προίκα την λόγω αθλητισμού αναγνωρισιμότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου θύμισες. Ο Ανατολάκης -που δεν μπορεί να αρθρώσει πρόταση- στην Βουλή να συζητάει για νομοσχέδια...

      Διαγραφή
  3. Και Ζαγόρ στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προπονητής του έπους του 2004 αποκαθηλώθηκε όταν ήρθε να "διαφημίσει" την Μέρκελ. Του αρχηγού η αποκαθήλωση θα έρθει αν μπει το όνομά του στο ψηφοδέλτιο (αν δεχθεί την πρόταση της ΝΔ δηλαδή). Είναι προετοιμασμένος για τέτοιο ενδεχόμενο;

      Διαγραφή
    2. Καλά του τα χώσανε με ανακοίνωση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

      Διαγραφή
  4. Και ο Βαζέχα πολιτικός; Ντροπής πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαμαρά μακριά από την εθνική. Έχουμε τον δικό μας Σαμαρά εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην προπόνηση της Εθνικής δύο - τρεις ημέρες πριν τις εκλογές; Ντροπής πράγματα (που λέει κι ο... από πάνω ανώνυμος). Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για την βρούνε οι πολιτικοί;

      Διαγραφή

Τι ψάχνεις;