Ρανιέρι: "Το πρόβλημα δεν είναι ο Κλαούντιο"

Σχόλιο επί των δηλώσεων του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Κλαούντιο Ρανιέρι
Τάδε έφη Κλαούντιο Ρανιέρι (σε Αγγλική εφημερίδα): «Στην Ελλάδα υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, όμως έπρεπε να ξαναχτίσω την ομάδα γιατί δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές είχαν αποχωρήσει από την εθνική ομάδα. Επέλεξα κάποιους παίκτες από την Β' κατηγορία, όμως ήταν δύσκολο να κοουτσάρω μία νέα ομάδα επειδή ερχόντουσαν πέντε μέρες πριν από τον αγώνα και μετά τις δύο πρώτες μέρες ήταν ελαφρώς τραυματίες ή κουρασμένοι. Είχα μία μέρα να κοουτσάρω πριν τον αγώνα. Τότε ένα ή δύο μήνες μετά επέστρεφαν. Ξανά τις δύο πρώτες μέρες ήταν κουρασμένοι. Έτσι γινόταν πολύ δύσκολο. Σε τέσσερα ματς, φέραμε μία ισοπαλία και χάσαμε τα υπόλοιπα τρία. Ήξερα πως μετά την ήττα από Νησιά Φερόε ήταν ακατόρθωτο, όμως ακόμη και δίχως εμένα έχασαν παιχνίδια. Το πρόβλημα δεν είναι ο Κλαούντιο. Το πρόβλημα είναι ίσως η χώρα. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα εκεί. Όλοι το ξέρουν αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι απλά η αντανάκλαση της ζωής.»

↦ Να οργιστώ ή να γελάσω; Ο πρώην τεχνικός (τρομάρα του) της Εθνικής Ελλάδος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ο τρόπος που χειρίζεσαι (ως προπονητής) μία εθνική ομάδα, δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο (τρόπο) ενός συλλόγου, θα έπρεπε να το ξέρει!

↦ «Έπρεπε να ξαναχτίσω την ομάδα γιατί δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές είχαν αποχωρήσει.» Wrong answer!!! Μόνο ο Κάρα αποχώρησε. Να "ξαναχτίσεις"; Γιατί; Είχες στα χέρια σου μία ομάδα νεανική, η οποία παραλίγο να "χτυπήσει" οκτάδα, ελάχιστους μήνες πριν, στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Έχεις μία ομάδα στο peak και θέλεις να... ξαναχτίσεις; Ανώμαλος είσαι;

↦ «Επέλεξα κάποιους παίκτες από την Β' κατηγορία.» Εννοείς τον Μάνταλο με περισσότερες από 80 συμμετοχές στην Super League (με την Ξάνθη) και τον Μπακάκη, το κορυφαίο μπακ του πρωταθλήματος με την φανέλα του Παναιτωλικού (πάντα για super league μιλάμε!). Μπορεί σε κάποιον που δεν γνωρίζει λεπτομέρειες να ισχυρισθείς ότι κάλεσες παίκτες από την Β' κατηγορία, αλλά τις κοτσάνες που λες τις διαβάζουμε κι εδώ!

↦ «Και δίχως εμένα έχασαν παιχνίδια.» Βλέπεις, θαυματοποιοί δεν υπάρχουν και στο χάος που δημιούργησες δεν μπαίνει εύκολα (και κυρίως άμεσα) τάξη.

↦ «Το πρόβλημα δεν είναι ο Κλαούντιο.» Αλήθεια είναι αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα ο Κλαούντιο, μεγάλο μέρος του προβλήματος όμως είναι ο Κλαούντιο.

↦ «Το πρόβλημα είναι ίσως η χώρα.» Πες ένα ευχαριστώ βρε κερατά. Ήρθες, διέλυσες, πληρώθηκες σε λίγους μήνες όσα δεν θα βγάλω σε όλη μου την ζωή και κατηγορείς αυτή την χώρα; Τόση αγνωμοσύνη;

↦ «Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα εκεί. Όλοι το ξέρουν αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι απλά η αντανάκλαση της ζωής.» Εμ βέβαια, όταν πήραμε το Euro είχαμε το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως. Όταν κάναμε την πρώτη μας νίκη σε μουντιάλ δεν ήμασταν προ των πυλών του μνημονίου. Όταν πηγαίναμε οκτάδα στο Euro (το 2012) είχαμε όλα τα προβλήματά μας λυμένα. Κι όταν φθάσαμε στους "16" του μουντιάλ (2014) δεν είχαμε μία πενταετία μνημονίων στην πλάτη, εξωπραγματικό ποσοστό ανεργίας, το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας κάτω από το όριο της φτώχειας, χιλιάδες αυτοκτονίες και μαζική φυγή επιστημόνων (κυρίως) στο εξωτερικό. Είχες απόλυτο δίκιο. Ζούσαμε στον παράδεισο και κατέρρευσε το σύμπαν όταν ήρθες εσύ!

ΥΓ. Δεν το πιστεύω ότι τόσους μήνες μετά εξακολουθώ κι ασχολούμαι με την αφεντονουτσουνάρα του...

4 σχόλια:

  1. Θεούλης ο Ρανιέρι. Τέτοια αρπαχτή λίγοι έχουν κάνει. Και θέλει να βγει και λάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βιολί του ο Ιταλός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρήκε ομάδα ο Ρανιέρι, δεν το πιστεύω! Τελικά ένας καλός μάνατζερ κάνει θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Το πρόβλημα δεν είναι ο Κλαούντιο". Ο Ρανιέρι μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι ψάχνεις;