Καλή επιτυχία στην Εθνική

Άρθρο για το ξεκίνημα της εθνικής στα προκριματικά του μουντιάλ 2018
Νέο ξεκίνημα σήμερα για την εθνική ανδρών ποδοσφαίρου. Νέο, υπό δύο έννοιες. Νέο ξεκίνημα καθώς αρχίζουν οι υποχρεώσεις της στα προκριματικά του μουντιάλ 2018. Νέο, γιατί μετά τον εφιάλτη της περασμένης διετίας με Ρανιέρι - Μαρκαριάν αρχίζει (θέλουμε να πιστεύουμε) ένας νέος κύκλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο.

Όλα όσα είδαμε (και θέλουμε να... ξεχάσουμε) μετά την τελική φάση του μουντιάλ της Βραζιλίας ελπίζω να μας έγιναν μάθημα. Ο Γερμανός ήρθε νωρίς και είχε χρόνο να δουλέψει την ομάδα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι με εκείνον στον πάγκο. Στα φιλικά (όσο μπορείς να βασιστείς σ' αυτά) η εικόνα υπήρξε θετικότατη. Η εθνική δείχνει να ξαναγίνεται "ομάδα", δείχνει να αποκτά αγωνιστικό πλάνο κι ότι έχει αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της.

"Χαμηλά την μπάλα", σεμνά και ταπεινά (που έλεγε και μία ψυχή), βήμα - βήμα, από την αρχή. Ο ασθενής δείχνει να αναρρώνει και το πρώτο μέλημα είναι να σταθεί στα πόδια του. Μετά θα αρχίσει να τρέχει. Τι θέλω να πω; Νίκη με μισό - μηδέν σήμερα έστω και στο ενενήντα (αν έρθει το κάτι παραπάνω, καλώς να ορίσει).

Το ατού της εθνικής την δεκαετία των επιτυχιών ήταν ότι δεν "πετούσε" βαθμούς κόντρα σε (θεωρητικά) ασθενέστερες ομάδες. Από 'κει πρέπει να ξεκινήσουμε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν εν καιρώ. Η εθνική μας σήμερα αντιμετωπίζει εκτός έδρας (στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας), στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ (21:45) το Γιβραλτάρ. Καλή τύχη μάγκες (θα μας χρειαστεί στο νέο ξεκίνημα)...

4 σχόλια:

  1. Τα όσα είδαμε στο φιλικό με την Ολλανδία πείθουν ότι κάτι καλό δημιουργείται. Καλύτερο από πριν τουλάχιστον. Όχι τόσο για τη νίκη αλλά για τη γενικότερη εικόνα και την ανατροπή. Βέβαια άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό είναι σχετικό. Ευελπιστώ στο να είμαστε (ξανά) σε θέση να κάνουμε τα βασικά. Για αρχή μου αρκεί...

      Διαγραφή
  2. 4-1 στο ημίχρονο. Τσάμπα το φοβόσουν το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φοβόμουν το ματς. Εμάς φοβόμουν! Τελικά ένα καλό δεκάλεπτο στο ξεκίνημα κι ένα πεντάλεπτο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου αρκούσε...

      Διαγραφή

Τι ψάχνεις;