Περί του Ελλάδας - Κύπρου

Άρθρο σχετικά με το σημερινό παιχνίδι Ελλάδα - Κύπρος
Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με το Γιβραλτάρ η εθνική μας έκανε το αυτονόητο (οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα ήταν... αυτοκτονία) και συνεχίζει. Επόμενος σταθμός το γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (21:45, ΣΚΑΪ - ΟΤΕ Sport 1) με αντίπαλο την Κύπρο.

Κόντρα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί, ελπίζω ο Σκίμπε και οι ποδοσφαιριστές του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο και να παρουσιαστούν όσο προσγειωμένοι, σοβαροί και συγκεντρωμένοι επιβάλει η περίσταση. Θυμηθείτε μονάχα πως όσες φορές Ελληνικές ομάδες βρήκαν στον (Ευρωπαϊκό) δρόμο τους Κυπριακές τα τελευταία χρόνια, είτε επικράτησαν δύσκολα, είτε ηττήθηκαν (με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ερωτηματικό αποτελεί το πως θα συμπεριφερθούν οι δύο ποδοσφαιριστές που προορίζονται για τις θέσεις των ανασταλτικών μέσων. Ο Σταφυλίδης που δεν είναι η κανονική του θέση (αν τελικά προτιμηθεί αντί του Κυριάκου Παπαδόπουλου όπως έγινε στην τελευταία προπόνηση) και ο Μανιάτης (που προπονείται μόνος του στον Ολυμπιακό). Ένα ακόμη ερωτηματικό είναι το πως θα λειτουργήσουν οι -κατά συνθήκη- ακραίοι επιθετικοί Μάνταλος - Μπακασέτας (ίσως προτιμηθεί ο Γιαννιώτας που γνωρίζει καλά το Κυπριακό ποδόσφαιρο).

ΥΓ.1 Τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σε επίσημο παιχνίδι ήταν το μακρινό 1987 με την εθνική μας να επικρατεί με 3-1. Τελευταία φορά που "κοντραρίστηκαν" σε φιλικό ήταν προ οκταετίας στην Πάτρα (Ελλάδα - Κύπρος 2-0).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι ψάχνεις;