Βρήκαμε το εύκολο θύμα, τον Λεάλι

Άρθρο για τον Λεάλι και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού
Δεν κατάφερε να προκριθεί ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Europa League καθώς γνώρισε βαριά ήττα στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 4-1. Ήττα - αποκλεισμός που "βαραίνει" ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η Τουρκική ομάδα αγωνιζόταν για περισσότερο από μία ώρα με παίκτη λιγότερο.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι στα περισσότερα γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα στο 3-1 που έκρινε την πρόκριση, έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης ο τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων", Νίκολα Λεάλι. Ιδού το εύκολο θύμα. Σχόλια στα social media, άρθρα σε εφημερίδες - ιστοσελίδες, τον βρήκαμε τον "φταίχτη".

Μα τούτη η προσέγγιση (όσο κι αν κρύβει κόκκους αλήθειας) είναι απλοϊκή, αφελής και... ύποπτη! Η εύκολη στοχοποίηση θα δώσει διέξοδο στον θυμό των οπαδών και... πάμε παρακάτω. Οι πραγματικές ευθύνες δεν πρέπει να αποδοθούν; Αμέτοχοι των ευθυνών η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία (όχι η παρούσα που ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες), οι υπεύθυνοι (διευθυντές κλπ) του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ντεφορμέ ο Λεάλι. Αντικαταστάθηκε; Όχι! Γιατί; Διότι ο Στέφανος Καπίνο μόλις επανήλθε κι είναι εκτός ρυθμού και 3ος τερματοφύλακας είναι ο (παντελώς άπειρος) Λευτέρης Χουτεσιώτης. Τι εναλλακτικές, για την θέση του τερματοφύλακα, είχες στην Τουρκία; Ουσιαστικά καμία!

Όταν έφευγε ο Ρομπέρτο, το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να στηριχθεί στον Καπίνο με τρίτο τον Χουτεσιώτη. Αναζητήθηκε ένας τερματοφύλακας για back up του Καπίνο. Κι αποκτήθηκε (ως δανεικός) ο Λεάλι. Δώστε βάση στις ηλικίες: Καπίνο 23 ετών (τα "κλείνει" αύριο), Λεάλι 24 ετών (τα "έκλεισε" προ μηνός), Χουτεσιώτης 23 ετών (τα "κλείνει" τον Ιούλιο)!

Έχεις μία τριάδα τερματοφυλάκων παντελώς άπειρη! Γιατί; Θες Καπίνο για πρώτο; Πάρε έμπειρο για δεύτερο. Θες Λεάλι για 2ο; Δώσε δανεικό τον Χουτεσιώτη και πάρε έναν έμπειρο (σχεδόν... παλαίμαχο!) για τρίτο. Ποια η λογική να έχεις τρεις πιτσιρικάδες;

Πας να δώσεις το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς με τον Καπίνο εκτός ρυθμού, τον Λεάλι ντεφορμέ και τον Χουτεσιώτη που ΔΕΝ υπολογίζεις! Τα συγχαρητήριά μου στην διοίκηση, και στον τεχνικό διευθυντή. Που τα έμαθαν αυτά; Έτσι "κλείνεις" roster;

Εν κατακλείδι, ναι, φταίει (και) ο Λεάλι για την χθεσινή ήττα. Φταίνε όμως πολύ περισσότερο αυτοί που σχεδίασαν κι αποφάσισαν να πορευθεί ο Ολυμπιακός με τρεις πιτσιρικάδες (και κατ' επέκταση άπειρους) τερματοφύλακες. Μόνο που αυτοί "δεν τα ακούνε σήμερα". Άλλος "τα ακούει". Το εύκολο θύμα, ο Λεάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι ψάχνεις;