Του... "ξεπλύματος" το κάγκελο!

Υπάρχουν ερωτήματα στον χώρο όπου τέμνεται το ποδόσφαιρο με την οικονομία και το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα που ταλανίζουν τον απλό κόσμο και δεν εξηγούνται με την απλή λογική. Πχ, πως γίνεται να πουλάς ποδοσφαιριστή, τον οποίο αγοράζεις την επόμενη χρονιά σε τιμή δεκαπλάσια από εκείνη που τον πούλησες; Πιάστηκες κορόιδο;

Όταν είσαι εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων παγκοσμίως, με περιουσία που δημιούργησες ο ίδιος και δεν την κληρονόμησες, αποκλείεται να κάνεις τέτοια "παιδικά" λάθη. Οπότε το μυαλό αρχίζει να λειτουργεί ανάποδα. Να υποπτεύεται "άλλα" πράγματα. Πόσες ομάδες γνωρίζετε παγκοσμίως που δεν χρωστάνε (πολλά, μα πάρα πολλά) λεφτά; Ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν προτίθεμαι να πιάσω θέμα "ποδόσφαιρο - οικονομία - επιχειρηματικότητα" από την βάση του, δεν φθάνει ένα άρθρο για το πως είναι δομημένο οικονομικά το δημοφιλέστερο άθλημα.

Απλά ήθελα να αναφερθώ στις πρόσφατες περιπτώσεις που "έπεσαν" στις δαγκάνες του νόμου: ο πρόεδρος της Μπάγερν, ο πρόεδρος κι η διοίκηση της Μπάρτσα (παραιτήθηκαν βέβαια), η περίπτωση φοροδιαφυγής του Messi. Ο.Κ. με την φοροδιαφυγή (δείχνετε ότι) το ψάχνετε. Με το "ξέπλυμα", την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος, τι κάνετε;

4 σχόλια:

  1. Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού
    και τα μυαλά στα κάγκελα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βούλγαροι, Βούλγαροι χανούμισσες, βαζέλες
      όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες.

      Ξέρει τι λέει ο Τζιμάκος.

      Όλο εμένανε σηκώνει να πω μάθημα η δασκάλα
      θα τη σφάξω σαν κουνέλι και θα βγω να παίξω μπάλα.

      Διαγραφή
  2. Το ποδόσφαιρο είναι μία από τις μεγαλύτερες μπίζνες παγκοσμίως. Στοίχημα, αναβολικά, μίζες, "ξέπλυμα" χρήματος, διαπλοκή κ.α. Για την ακρίβεια, όχι το ποδόσφαιρο, αυτό είναι η βιτρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι ψάχνεις;